Actualitate

Previous Next

            Se înalță, cu ajutorul Domnului, gardul. Și pictura se face. E foarte frumos! Mulți se minunează și se vor minuna de această frumusețe. Ca și la monastirea Curtea de Argeș, cea ridicată prin jertfa Meșterului Manole. Puțini, însă se vor întreba cum s-a ridicat această minune. Manole a fost un ales al Domnului și de aceea a făcut ceea ce n-au putut face alții. Noi îl avem alături de noi pe Pr. Roman, de asemenea un ales al Domnului pentru a înfăptui lucrarea întru Slava Celui de Sus aici, la Dondușeni. Iată doar o clipă dintr-o zi a părintelui Roman închinată bisericii, iar în cei 10 ani, de când se fac lucrări la Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” zile de acestea au fost câte 4-5 pe săptămână. Doamne ajută acestui Meșter Manole din Dondușeni să ducă la bun sfârșit construcția.

Previous Next

Pe data de 21 mai o delegaţie de la Parohie în frunte cu Pr. Roman a mers în vizită la parohia cu hramul „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”, din Piatra Neamţ, paroh Pr. Protopop V. Tofan. Cu această parohie pe data de 27.03.2018 a fost semnat un act de înfrăţire, iar vizita de acum era dedicată sărbătoririi hramului bisericii(stil nou). După Sf. Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită împreună cu pr. Roman, a urmat o activitate cultural- artistică dedicată Centenarului Unirii şi semnării actului de înfrăţire cu parohia noastră. Câteva secvenţe de la această întâlnire frăţească:

str. 31 August 1989, nr. 189, or.Dondușeni, raionul Dondușeni, Republica Moldova, tel. +373 69506375, ©2018 Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” Dondușeni

Search