La 14 octombrie enoriașii Catedralei ”Acoperemântul Maicii Domnului” din Dondușeni au sărbătorit o sărbătoare dublă : Acoperemântul Maicii Domnului și 10 ani de la începutul activității acestei parohii. Atunci erau prea puțini care credeau că va fi înălțată , pe lângă mica bisericuță de iarnă (pe atunci unica) o Catedrală unică prin construcție și pictură în toată regiunea nordică a țării, aducând în oraș tradițiile vechilor zidari și iconografi români.
Atmosfera de sărbătoarea domnea și în lăcașul sfânt, și în sufletele enoriașilor.
După Sf. Liturghie, oficiată de dinastia preoților Botezat-tatăl, Pr. Marin și fiul, Pr. Roman și frumoasa ca întotdeauna, înțeleapta predică, Pr, Roman a adus mulțumire Domnului Teofil Bălteanu, ctitor mărinimos și prieten fidel al acestei biserici, care și la această sărbătoare a venit cu un dar împărătesc – finanțarea (50%) a sistemului de încălzire. Pr . Roman a menționat aportul Primăriei Dondușeni prin efortul adus de domnul S. Rotaru, exprimar de Dondușeni, la ridicarea lăcașului sfânt.
În acești 10 ani de activitate, biserica a fost totdeauna alături de școală, reînviind vechile tradiții, or primele școli au fost înființate pe lângă biserică, iar primii dascăli au fost preoții și scopul ambelor a fost de a educa societatea, ori, vorba părintelui-poet Alexie Mateevici, ”Să-i luminăm pe toți cu lumina dreaptă”. Părintele Roman, fost elev al LT ”A.Mateevici”, este întotdeauna alături de școală, susținând activitatea colectivului profesoral și cel de elevi. Grație Sfinției sale, mai multe generații de elevi ai liceului, prin pelerinajele organizate în timpul vacanțelor, au avut posibilitate să viziteze locurile sfinte și istorice ale neamului, să se odihnească în tabere de odihnă (toate cheltuielile fiind acoperite de parohie). La această frumoasă aniversare nu putea colectivul liceului să nu fie alături de biserică și a venit cu un recital de poezie clasică dedicată Sfintei Fecioare și cu 2 rugăciuni, cântece special pregătite pentru această ocazie - unul pe versurile poetului-preot A. Mateevici, interpretat de ansamblul de elevi și unul pe versurile lui M. Eminescu, interpretat cu dragoste și evlavie de către ansamblul profesorilor. Melodiile ambelor piese muzicale au fost compuse de talentata profesoară de muzică Dina Cordulean.
Sărbătoarea a culminat cu tradiționalele sărmăluțe, plăcințele și paharul de vin, pregătite cu mult drag de gospodinele credincioase, ca la noi hram.