Actualitate

Previous Next

Festivalul Pascal, ediția a II-a

Al doilea an, în Joia Luminată, la inițiativa președintelui raionului, dnului V.Lesnic, orășelul nostru se umple de lumină și de cântări înălțătoare, aduse de parohiile din raion la Festivalul Pascal. Expozițiile meșterilor populari și cântările creștine au fost înalt apreciate de Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, de președintele raionului și de șefa DECT dna G.Grigoriev. O bucurie mare a fost coșul pregătit cu mult drag de fiecare dintre participanți și dăruit din inimă familiilor vulnerabile.

Cântarea înălțătoare a corului mare, format din profesoarele LT ”A. Mateevici” și a corului mic, format din elevi ai aceluiași liceu, sub conducerea profesoarei de religie, dna preoteasă Elena Botezat, a răspândit în jur o lumină lină și o melodie îngerească, sporind în inimi Bunătatea, Credința, Smerenia, Milostenia - Valori Sacre ale neamului nostru.

Membrii cercului de religie din LT”A. Mateevici”, condus de profesoara Elena Botezat, au adus în scena curajul femeilor mironosițe care au venit la peșteră să-L caute pe Iisus Hristos. Emoțiile și trăirile femeilor mironosițe când, venind la Mormântul lui Iisus Hristos, nu L-au găsit, tinerii actori ni le-au transmis și nouă, spectatorilor, făcându-ne martori ai acelor clipe ale Învierii.

str. 31 August 1989, nr. 189, or.Dondușeni, raionul Dondușeni, Republica Moldova, tel. +373 69506375, ©2021 Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” Dondușeni

Search