Actualitate

Previous Next

Tradiția e frumoasă, fie pe nou, fie pe vechi...

                                                                                               Tradiția e frumoasă, fie pe nou, fie pe vechi...

                   Din toate timpurile poporul nostru a știut să-și facă sărbătoare pentru suflet. În toi de iarnă, când fulgii sunt cam scumpi și rari, ninge peste satele și orașele noastre cu ”leru-i ler și florile dalbe”. Și dacă se mai colindă, mai este speranța în dăinuirea acestui popor.

                   În parohia ”Acoperământul Maicii Domnului” din o. Dondușeni, pe data de 8 ianuarie,

a doua zi a praznicului Nașterii lui Iisus Hristos, a fost oficiată, de un sobor din 6 preoți de pe ambele maluri ale Prutului în frunte cu PS Antonie, Episcop de Bălți, o slujbă arhierească. Enoriașii au fost onorați de prezența Excelenței Sale, a domnului Petrișor Ionel Dumitrescu, Consul General al României la Bălți.

                   După frumoasa predică a Pr. profesor Mihail Milea din Buzău , după salutarea creștinească ”Hristos s-a născut ” – ”Adevărat s-a născut” ansamblul ”Colindița” din LT”A.Mateevici”, condus de dna Elena Botezat, profesoară de educație tehnologică și religie, a venit cu un florilegiu de colinde . Apoi a colindat ansamblul profesorilor ”Doina” din același liceu. Atmosfera de sărbătoare s-a înălțat la Ceruri prin cântarea angelică a colindelor de către familia Pr.Roman Botezat.

                  S-a colindat și pe vechi ... Cu sufletele luminate de căldura Stelei de la Betleem, creștinii au continuat praznicul în jurul unei mese, cu un pahar de izvar și plăcinte.

                            Hristos s-a născut! Cu adevărat s-a născut!

str. 31 August 1989, nr. 189, or.Dondușeni, raionul Dondușeni, Republica Moldova, tel. +373 69506375, ©2020 Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” Dondușeni

Search