Actualitate

Previous Next

TURIST ÎN ORAȘUL IAȘI PENTRU O ZI

Joi 20 februarie 2020, cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cu binecuvântarea Preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți, și prin parteneriatul de colaborare al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului din Dondușeni, preot paroh Roman Botezat, cu „Asociația Familia Tradițională „ Iași, condus de doamna Col. (rz.) Dorina Ciornei , un grup de 20 persoane, elevi și profesori de la liceele „Gaudeamus”(liceu cu predare în limba rusă) și „A. Mateevici” din orașul Dondușeni au vizitat orașul Iași in cadrul proiectului ”TURIST ÎN ORAȘUL IAȘI PENTRU O ZI”.
În seara aceleași zi, grupul din Dondușeni a luat parte la evenimentul ,,O seară românească”, organizat de ASCOR Iași cu binecuvântarea IPS Teofan.
Invitați de seamă precum: Constantin Bahrin, surorile Osoianu, Alexandru Brădățan, Fetele din Botoșani s.a., au încântat publicul de toate vârstele cu cântece populare românești.
În cuvântul său, părintele Roman Botezat, consilier cultural al Episcopiei de Bălți, a mulțumit IPS Teofan pentru călduroasa primire și pentru sprijinul constant pe care îl acordă Episcopiei de Bălţi, Preasfințitului Antonie, pentru promovarea, încurajarea și revigorarea spiritualității românești din spațiul basarabean și Asociației Familia Tradițională pentru primirea călduroasă.
Inițiatorul și coordonatorul evenimentului a fost Andrei Mocanu, un harnic misionar pe cele două maluri ale Prutului.
Scopul acestui eveniment a fost unul caritabil prin care cu ajutorul campaniei ,,Împreună ridicăm o casă” s-au strâns fonduri pentru a ridica un adăpost unei familii nevoiașe.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălți

str. 31 August 1989, nr. 189, or.Dondușeni, raionul Dondușeni, Republica Moldova, tel. +373 69506375, ©2020 Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” Dondușeni

Search